fredag 26 april 2013

En inbjudan.........

Nä, det är inte jag som fått denna inbjudan det är Tanja Bergkvist som fått den. Inbjudan till "Queera perspektiv på fittan”. och i inbjudan står det:

”Seminariet tar sin utgångspunkt i feministisk så kallad fittaktivism,vars strävan generellt sätt syftar till att uppvärdera det kvinnliga könsorganet i synnerhet och den kvinnliga kroppen i allmänhet. Detta sätt att förstå fittbärande kroppar innebär dock en syn på fittan som förknippad med föreställningar om ursprunglig femininitet. Hur kan en transfeministisk och queer fittaktivism bedrivas är temat för detta samtal. Måste talet om fittan till exempel alltid hänga ihop med talet om kvinnor? Efter seminariet går vi tillsammans vidare till centrum för genusvetenskaps lunchrum för postseminarium och fittpyssel. Några av personerna bakom bloggen FittForFight finns där för att inspirera till kreativt pyssel.”

Detta är väl en genusgalenskap som slår alla rekord och vad är det för människor som går på såna här seminarier?
Är detta ett språkbruk som vi ska börja använda i vårt dagliga språk, är det här något som vi ska lära våra ungdomar?
Vart i herrans namn är världen på väg?

söndag 21 april 2013

Söndagspromenad i april

Jag funderar på om de även ska riva den fina gula villan vid NT Bygg, den ligger ju ganska långt ifrån nya vägen?

Det var inte så mycket folk ute efter vägen idag, någon enstaka motionär och några ungdomar som provåkte vägen.

Här är bron som både fotgängare och djur kan ta när de är på väg från Fiskdammen till Tallstugan.

Vårens vattensamlingar vid vägen.

Mitt i allt gruset sticker det upp en fång gula solar. Tittar du noga så ser du dom :-)

Många bäckar små blir en stor å, den kanske är på väg ner till Fiskdammen.
Nolbykullen från en sida man inte är s¨å van att se den.

Där har vi Hemmanet, kanske någon kan hitta sitt hus.

Utsikt över bygget i Nolby.

Försökte ta mig genom skogen ner till Fiskdammen. fick till slut ge upp, det var alldeles för mycket snö.

Och det var tur att jag inte kunde vika av från vägen annars hade jag missad vårens vackraste blommor, alla blåa och vita sippor. Det blev till att plocka med mig några vita hem till köksbordet.


På väg från fiskdammen upptäckte jag att lilla pigan har vaknat upp ur sin vinterdvala. nu ligger den där och väntar på alla ungar som ska komma och hälsa på. 

tisdag 16 april 2013

Alla vände dom henne ryggen!

Såg just dokumentären om Fadime. Jag blir sorgsen, ledsen och jävligt förbannad.
I november 2001 blir Fadime inbjuden till ett seminarium i Riksdagshuset, det blir Fadimes sista framträdande.

Fadime: - "Jag har blivit inbjuden hit för att berätta om mina erfarenheter av hur det kan vara att leva som utländsk tjej i Sverige. Oavsett vilken kulturell bakgrund man har bör det vara en självklarhet för varje ung kvinna att både få ha sin familj och det liv man önskar sig. Men tyvärr är det inte så.
Jag hoppa att ni inte vänder dom ryggen och att ni blundar för dom
".

Det var just det som ALLA i huset gjorde, ingen lyfte ett finger för dessa svåra frågor. Ingen har heller lyft några fingrar under alla år efter Fadimes död. 

Istället så är det frågor som: Föräldrardagar ska delas lika, genus, lyfta kvinnornas löner, patrikala samhället mm mm. För de här unga kvinnorna betyder inte de här frågorna ett dyft, för kvinnorna är nämligen döda, döda genom hedersvåld. De kommer aldrig i närheten va någon föräldrardagar, de kommer aldrig att få föda några barn, aldrig att få leva med dom de älskar.


Alla som kallar sig feminister borde skämmas. De står inte på kvinnornas sida, de står på en del kvinnors sida. Inte de kvinnor som blir utsatt av hedersvåld, de skiter de fullständigt i.

Fadime: - "Jag vill inte bara en dag gå och dö, sen nån som sitter där och säger, Vi visste inte. Nu vet ni"!
Jo då Fadime, dom vet, men dom skiter i det. Ibland tror jag att de som inte törs ta tag i dessa frågor är direkt främlingsfientliga, de är rädda för främmande kulturer och då avskärmar de sig. De slår ifrån sig och skyller på något annat.

Hur många fler unga kvinnor och män ska behöva sätta livet till innan någon tar ett ansvar för detta? Detta är en så stort problem att här borde man gå över partigränserna och ta ett gemensamt tag för att få stopp på eländet.
Alla borde se denna dokumentär, länk här:
Svenska händelser, om mordet på Fadime.

Köp Pela- och Fadimebandet och stöd föreningen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadimehttp://gapf.se/pela-och-fadimebandet-mot-hedersmord/

lördag 6 april 2013

Mamma 90 år

Mamma har fyllt 90 år och idag var vi dit och gratulerade med tårta, blommor och presenter.